Newsletter

Oficiální newsletter Kawasaki

6 Červen 2023 Přivítejte novou Kawasaki Ninja ZX-6R MY 2024!


Legendární Ninja ZX-6R je zpět! Společnost Kawasaki doplňuje svou ucelenou řadu supersportovních motocyklů Ninja pro rok 2024 o oblíbenou čtyřválcovou šestistovku - ovšem nyní s motorem o obsahu 636 ccm!


Model Ninja ZX-6R se může pochlubit pro rok 2024 řadou funkcí a vlastností, které se u oblíbeného supersportu v předchozích generacích dosud nevyskytovaly. Má technologické i stylové aktualizace připravené uspokojit potřeby i těch nejnáročnějších silničních a nebo závodních jezdců.

Nejviditelnějším aspektem nového stroje je výrazná maska či „tvář“ vybavená aero-wingletem s účelnými agresivními liniemi, které poprvé zahrnují hybridní projektorové / reflexní světlomety (které jsou součástí celého balíčku LED osvětlení) a nové sportovní plexi vybavené speciálními výřezy pro snížení víření vzduchu u hlavy jezdce. Celá kapotáž pro rok 2024 využívá "propletené" vrstvy k vytvoření 3D efektu, přičemž více vrstev přispívá též k neokoukanému prvotřídnímu designu stroje.

Pokud jde o kokpit, ten nyní obsahuje nový 4,3 palcový (11cm) barevný TFT přístrojový panel, který též umožňuje připojení k chytrému telefonu prostřednictvím aplikace Kawasaki Rideology. K dispozici jsou též informace, jako je například kontrolka řazení, připomenutí nadcházejícího servisu, připomenutí výměny oleje, indikátor jízdního režimu, příchozí hovory ze smartphonu a nové e-maily. K dispozici jsou též spolu se všemi známými informacemi o stavu vozidla i indikátor Bluetooth a indikátor ekonomické jízdy.

Z technického hlediska tvoří jádro stroje slavný a velmi oblíbený kapalinou chlazený čtyřtaktní řadový čtyřválec o objemu 636ccm, který má nyní upravené profily vaček, aby plnění a výplach motoru vyhovovalo přísnějším emisním předpisům, a má navíc přepracované sací trychtýře a sběrné výfukové potrubí. To vše je zkombinováno tak, aby bylo dosaženo lepšího výkonu při nízkých a středních otáčkách.

Přechod k "větraným" kotoučům odráží současnou techniku větší Ninji ZX-10R, stejně jako vidlice Showa SFF-BP (Každá vidlice se samostatnou funkcí a s velkým pístem), samozřejmostí je i KQS, tedy Quick Shifter, třírežimová pokročilá kontrola trakce KTRC a volitelné režimy výkonu včetně integrovaných čtyř jízdních režimů podtrhují vysokou technickou úroveň tohoto supersportu.

Tento motocykl bude dodáván na prémiových pneumatikách Pirelli Diablo Rosso IV. Pro nadcházející sezónu bude k dispozici ve dvou barevných provedeních, samozřejmě v zelené verzi (Kawasaki Racing Team) v kombinaci Lime Green / Ebony. Druhá barevná kombinace bude „temnější“ verze kombinující metalickou grafitově šedou a černou Diablo Black. Prodejci Kawasaki a věrní fanoušci motocyklů Ninja určitě uvítají novou a kompletně aktualizovanou Ninju ZX-6R pro rok 2024, která posune Vaše hranice zase o kousek dál. To je nová ultimátní Ninja ZX-6R!
 


Pro modely

Ninja ZX-6R 2024
2024
Ninja ZX-6R
Podrobnosti k modelu