Newsletter

Oficiální newsletter Kawasaki

25 Říjen 2023 Kawasaki slavnostně představuje výroční modely ke 40. výročí strojů Ninja!


Za posledních 40 let si motocykly s označením Ninja získaly srdce nadšenců sportovních motocyklů po celém světě. Vývoj a vlastností tohoto ikonického označení se od začátku neodchýlily od toho, co proslavilo už první Ninju - ikonickou GPz900R, známou například z filmu Top Gun - tedy nekompromisní výkon. Každá Ninja má v DNA prvotřídní technologie, neskutečný výkon a agresivitu, takže Ninja není jen celosvětově známé označení, ale pro mnoho jezdců i životní styl...



Píše se rok 2024 a společnost Kawasaki vydává „rodinnou edici“ modelů Ninja 40th Anniversary" jako součást oslav čtyř desetiletí špičkových výkonů, inovací a jedinečných technických řešení. Trio strojů, které poprvé uvidíte „naživo“ na prestižní výstavě EICMA v Miláně se nyní představují online, a zahrnuje Ninju ZX-10R, tedy motocykl mající několik titulů ve WSBK, dále oblíbenou šestistovku" nyní posílenou na objem 636ccm - Ninju ZX-6R a již velmi vychvalovanou vysokootáčkovou radikální Ninju ZX-4RR.

Každý stroj bude k dispozici ve verzi evokující barvy Kawasaki World Endurance z počátku 90. let 20. století v zelené, modré a bílé barvě s výrazným dobovým logem Kawasaki dominujícím na boční kapotě. Stejné zbarvení, jaké měly mistrovské stroje Kawasaki té doby, které vyhrály 3 tituly mistra světa Endurance. Charakteristický vzhled, který byl následně přijat pro řadu motocyklů ZXR z roku 1989, je momentálně v opět módě a zároveň vypadá svěží a moderní.

Všechny motocykly se pyšní logem 40. výročí na palivové nádrži a mají pečlivě upravené designy lakování tak, aby vyhovovalo tvaru kapotáží, zatímco výrazné modré logo Kawasaki bylo převzato z originálních nákresů a dokonce i údaje o označní motocyklu a objemu na podsedlové kapotáži evokují toto období. Přidání limetkově zelených kol a stříbrně lakovaných dílů (včetně rámu) ilustruje pozornost k detailům, kterou těmto strojům věnovali stylisté a designeři v japonské továrně Kawasaki.

Modely 40th Anniversary, budou dostupné spolu s již oznámenými barevnými kombinacemi pro sezónu 2024 a budou hrát významnou roli v oslavě značky sportovních motocyklú Ninja, která je po celém světě uznávána a respektována.

Ceny:

Výroční Ninja ZX-4RR........224.900,-Kč

Výroční Ninja ZX-6R...........281.900,-Kč

Výroční Ninja ZX-10R.........511.900,-Kč



Pro modely

Ninja ZX-10R 40th Anniversary Edition 2024
2024
Ninja ZX-10R 40th Anniversary Edition
Podrobnosti k modelu
Ninja ZX-4RR 40th Anniversary Edition 2024
2024
Ninja ZX-4RR 40th Anniversary Edition
Podrobnosti k modelu
Ninja ZX-6R 40th Anniversary Edition 2024
2024
Ninja ZX-6R 40th Anniversary Edition
Podrobnosti k modelu