Newsletter

Oficiální newsletter Kawasaki

6 Červen 2023 Kawasaki představuje nové KX450 a KX450X MY 2024!


Společnost Kawasaki přichází pro sezónu 2024 s novými "čtyřistapadesátkami" a to jak ve variantě ostrého motokrosu - KX450, tak i ve variantě ostrého endura - KX450X.

V čele objemové třídy 450ccm je skvělá KX450, která se po pěti letech těší první plnohodnotné modelové změně. KX450 model 2024 těží z nového rámu a kapotáží v kombinaci s vyšším výkonem motoru díky symetricky zarovnanému, tedy přímějšímu sání a výfuku.

Zlepšila se také ovladatelnost, přičemž lepší pocit z přední části přispívá k lepší ovladatelnosti v zatáčkách. To vše doplňuje uznávanou lehkost, svižnou ovladatelnost a perfektní schopnost přímého vedení KX450. Nová agresivní zelená kapotáž nabízí vylepšenou ergonomii díky optimalizovanému úzkému a usazení  jezdce. Upgrady pro nadcházející sezónu zahrnují též prémiové brzdové komponenty Brembo a gripy ODI Lock-On (oba poprvé u modelu KX).

Pokud jde o technické přednosti, modely KX450 (a KX450X) 2024 jsou poprvé vybaveny výkonovými režimy a ovládáním pokročilé kontroly trakce od Kawasaki. Obojí lze snadno vybrat a ovládat pomocí přepínačů na levém řídítku.

Jezdci si mohou rychle vybrat ze dvou úrovní (slabý a silný zásah) kontroly trakce podle podmínek a jejich preferencí. Lze si také systém kontroly trakce též uplně vypnout. Pomocí tlačítka Mode (M) na levém řídítku je také možné přepínat mezi dvěmi palivovými mapami motoru (normální a mírná odezva) poskytovanými v základní ECU motocyklu.

Konektivita se smartphony navíc umožňuje jezdcům připojit se ke svému stroji a upravovat mapování motoru přímo ze smartphonu pomocí aplikace „RIDEOLOGY THE APP pro KX“ a upravovat si tak mapování motoru včetně dávkování paliva a časování zapalování, přičemž jsou k dispozici také protokoly údržby.

Přidáním nových funkcí a pečlivě vybraných elektronických jezdeckých pomůcek posunulo Kawasaki KX450 a KX450X  na vyšší úroveň a Kawasaki doufá, že její tovární jezdci v sezóně 2024 zrychlí k zaslouženým výsledkům na stupních vítězů...