Newsletter

Oficiální newsletter Kawasaki

6 Červen 2023 Kawasaki Eliminátor 500 pro Evropu již v roce 2024!


Dřívější legendární označení Eliminátor se po letech vrací do aktuální nabídky evropské modelové řady motocyklů Kawasaki a již v roce 2024 se můžeme těšit na zcela nový model a koncepci městského cruiseru nazvavanou Kawasaki Eliminátor.



Nový Eliminátor tak rozšiřuje nabídku motocyklů od společnosti Kawasaki v evropské kategorii řidičských oprávnění skupiny A2. Tento motocykl bude mít výrazný osobitý styl s prvky cruiseru, který nabízí pohodlné a nízké sedadlo v kombinaci s 18" předním a 16" zadním kolem, jak to již známe z jiných strojů této oblíbené kategorie. Tento motocykl bude postaven na základě zcela nového, velmi lehkého trubkového rámu. Agilní podvozek skvěle doplní zábavný řadový dvouválcový motor o objemu 451ccm vybaveným vstřikováním paliva. Tento motor poskytuje vysoký kroutící moment v nízkých otáčkách v kombinaci s velkým výkonem a živým projevem v horním spektru otáček.

V souladu s předchozími modely Eliminátor má i model pro rok 2024 zadní část odrážející dědictví rodiny značky, tedy dvojité zadní odpružení, které evokuje něco „tradičního, ale moderního“. Jezdci si na Eliminátoru užijí přirozenou a uvolněnou jízdní pozici, protože je koncipován tak, aby byl přátelský jak k řidiči, tak i spolujezdci. Kokpit dostane plně digitální přístrojové vybavení a mezi jezdci bude určitě vítané i začlenění asistované antihopingové spojky.

Se zaměřením na to, co Kawasaki nazývá svým „horizontálním“ designovým přístupem, bude brzy odhalena úplná specifikace Eliminátoru pro rok 2024 - spolu s mnoha originálními doplňky. Pro evropské zákazníky byly potvrzeny dvě barevné varianty; první možností je Metallic Flat Spark Black, kterou známe například z Vulcanu S a druhá varianta bude Metallic Matte Carbon Gray v kombinaci s Flat Ebony.

Říká se, že nejlepší věci potkají ty, kteří vydrží, takže potenciální zákazníci nového Eliminátoru musí ještě chvilku vydržet na kompletní specifikace pro evorpský trh. Mezitím se můžete těšit na tento nový přírůstek do stáje cruiserů od Kawasaki...