Newsletter

Oficiální newsletter Kawasaki

24 Květen 2023 Zdolán nový turistický rekord: Projeto 15 zemí za 22 hodin v sedle Kawasaki Versys 1000 SE!


To, co se zprvu zdálo jako nedosažitelný cíl, bylo nyní dosaženo s Kawasaki Versys 1000 SE. V sobotu 20. května navštívil Thierry Sarasyn za jeden den 15 zemí s cestovním motocyklem značky Kawasaki. Belgičanovi trvalo sotva 22 hodin, než urazil 2200 km při dodržování všech místních dopravních předpisů každé navštívené země!

Toto ale nebyl Sarasynův první pokus o rekord. Loni projel za jeden den 13 zemí. "Po úspěchu Itala Valeria Boniho v roce 2021 to byl ale druhý oficiálně registrovaný cestovatelský rekord" komentoval Sarasyn. "Objevily se zvěsti - zejména online - o motorkářích, kteří navštívili 14 zemí za jeden den; a dokonce existuje I video z jízdy přes 15 zemí za 24 hodin a 3 minuty. Žádný z těchto pokusů ale nebyl registrován sledovacím zařízením, nebo nebyly odjeté za méně než 24 hodin. Po třinácti zemích za jeden den jsem však přísahal, že už nikdy takové dobrodružství nepodstoupím. Ale…“
 
Nikdy neříkej nikdy...
Názory se však mohou náhle změnit. "Když jsem dostal šanci jet na Kawasaki Versys 1000 SE, viděl jsem to jako příležitost uvést věci jednou provždy na pravou míru. Projížďka 15 zeměmi, registrovaná oficiálním sledovacím systémem, respektování dopravních předpisů a dostatek odpočinku při cestě."
 
Pohodlí a cestovní schopnosti Versysu v kombinaci se zkušenostmi získanými v loňském roce učinily dobrodružství úspěšným. Sobota 20. května v 19:59 Sarasyn přejel přes hranici do Nizozemska, necelých 22 hodin po startu v Polsku. "Bylo to lepší, než jsem se kdy odvážil doufat, zvlášť když uzavřeli tunel na rakouských hranicích. Zůstal jsem tam uvíznutý přes hodinu," prohlásil Belgičan.
 
Zkušenosti:
"Se zkušenostmi z roku 2022 jsem se dokázal vyhnout úzkým silnicím, které jsem tehdy na své trase našel. Navíc s Kawasaki Versys 1000 jsem měl nyní větší autonomii a úžasný komfort. Prohlásit, že jsem mohl dojet mnohem dál, by bylo odvážné, ale byl jsem mnohem méně unavený než loni. S více než 400 km navíc na tachometru, plus další dvě navštívené země a téměř tři hodiny v sedle…to mi stačilo. Ale zdálo se, že Versys 1000 má hlad po ještě více kilometrech. Pokud bych měl vhodný nápad, mohl bych skočit zpět do sedla a jet ještě dál. Jsem ale velmi šťastný, že se mi podařilo tento výkon provést. Zdá se být těžko proveditelné bezpečně navštívit více zemí za jeden den, ale je to je rekord, který tu může být ještě nějakou dobu."
 
Partneři:
Bez renomovaných partnerů, jako jsou Kawasaki Benelux, Motul Oil a Bridgestone, by Belgičan nikdy nedokázal toto dobrodružství uspořádat. „Když mě Thierry oslovil, aby zkusil překonat svůj vlastní rekord s Versys 1000 SE, okamžitě jsem využil příležitosti,“ říká Frank Zoontjes z Kawasaki Benelux. "Nyní víme, že když Thierry dostane nápad, jde do toho naplno a pro tento projekt byl Versys 1000 SE extrémně vhodným motocyklem. Je jako stvořený pro dlouhé dobrodružné cesty. Neexistuje lepší důkaz než tento rekord. Žádný motocykl nemůže být vhodnější, než Kawasaki Versys 1000 SE!"
 
* Země, které Thierry navštívil, jsou: Polsko, Česká republika, Slovensko, Maďarsko, Chorvatsko, Slovinsko, Itálie, Rakousko, Německo, Lichtenštejnsko, Švýcarsko, Francie, Lucembursko, Belgie a Nizozemsko.

Podívejte se také na:
https://thierry-sarasyn.legendstracking.com/