Newsletter

Oficiální newsletter Kawasaki

1 Červen 2021 Kawasaki dnes představila osm off-roadových motocyklů v barvách pro rok 2022

Zahajujeme představování motocyklů pro sezónu 2022, kdy bude Kawasaki nabízet osm terénních strojů v různých velikostech a kategoriích od prvních jednostopých juniorských strojů, až po stroje závodních tříd MX2 a MXGP plus trojici endur.

Odrazovým můstkem do světa off-roadový motocyklů zůstává kompaktní, čtyřtaktní KLX110 s poloautomatickou převodovkou a elektrickým startérem. Jako první ochutnávku motocrossového závodění nabízíme KX65, tedy robustní motocykl, se snadnou údržbou, který následně doplňuje větší Kawasaki KX85 na kterou v blízkém časovém horizontu děti přesedají.

Oba motocykly KX85, které těží z možnosti výběru mezi malými a velkými koly byly navíc pro rok 2022 inovovány. Mezi hlavní inovace patří přepracované boční kryty motocyklu, které dodávají zvýšený tok vzduchu k chladiči a tím zvyšují účinnost motoru na technických tratích s nižší rychlostí jízdy. Přepracování se dočkala také šestistupňová převodovka, která je pro letošní rok zesílená, stejně jako ojniční ložiska v motoru.

O krok výše jsou v nabídce dvě čtvrtlitrové Kawasaki KX250:

První z nich je KX250X - OSTRÉ ENDURO které tu chybělo. V ČR novinka pro rok 2022. Vychází z motocrossové KX250, je ale zásadně upravená. Má enduro podvozek s přepracovaným nastavením, 18ti palcové zadní kolo, jiný převod a upravený výkon. Navíc má podmotorový kryt a praktický boční stojan. Tento stroj těží ze svého sourozence - KX250.

KX250 dále zdědila většinu svých pokročilých specifikací od větší KX450 - například má rám typu KX450, podobnou kyvnou vidlici, stejnou hydraulicky ovládanou spojku, nastavenou jako u KX450 a dokonce využívá technologii od superbiků Ninja ZX-10RR díky vodítkovým zdvihátkům ve ventilovém rozvodu, což umožňuje dosáhnout vysokého výkonu a vysokých maximálních otáček spolu s vyšší kapacitou zdvihu u vačkových hřídelů.

Na vrcholu objemové škály nabídne zelený tým v roce 2022 působivou řadu tří strojů o objemu 450ccm, tedy KLX450R, KX450X a KX450.  

KLX450R je léty osvědčený model zaměřený na pohodové ježdění. nová KX450X je ale úplně něco jiného. Poprvé v ČR představené nové OSTRÉ ENDURO, které vychází z dokonalé KX450 je upraveno dle požadavků enduro jezdců. Má enduro podvozek s přepracovaným nastavením, 18 palcové zadní kolo, jiný převod a upravený výkon. Navíc má podmotorový kryt a praktický boční stojan.

Posledním dnes představeným modelem je KX450. Nabízí vše, co si od nejlepšího motocrossu můžete přát. Dokonalý podvozek, vysoký výkon, perfektní ovladatelnost. KX450 si můžete upravit dle svých představ, ať už se jedná o výkon motoru, podvozek, převody, ergonomii řídítek a stupaček…. Samozřejmostí je i zde elektrický startér a hydraulická spojka.

Z naší modelové řady pro rok 2022 si vybere každý. Má vše co potřebujete a jistě si z nich vyberou mladí i zkušení fanoušci off roadového sportu. Dále samozřejmě i motocrossoví závodníci i ti, kteří jsou posedlí enduro jízdou a mají ji jako víkendovou zábavu, nebo jezdci enduro soutěží...