Newsletter

Oficiální newsletter Kawasaki

18 Říjen 2021 Kawasaki Racing Team se na okamžik symbolicky přenesl do minulosti!

Důvodem byla oslava 125 let od založení společnosti Kawasaki - a zároveň zdůraznění nedávného globálního přijetí znaku River Mark jako nový symbol firemní identity a také založení nové společnosti, která se ještě více soustředí na vývoj a výrobu nových motocyklů. Jezdci týmu Kawasaki Racing, Jonathan Rea a Alex Lowes tak závodili v prvním z argentinských závodů na speciálně lakovaných strojích Ninja ZX-10RR.

Každý jezdec na chvíli opustil svá obvyklá barevná schémata a se svolením všech sponzorů týmu si oba jezdci vybrali jeden ikonický stroj z bohaté minulosti Kawasaki a původní barvy těchto motocyklů byly aplikovány na závodní stroje Ninja ZX-10RR spolu s logy River Mark. Jezdci také dostali speciální kombinézy, helmy a dokonce i sluneční brýle v tradičním stylu, které poskytli sponzoři a dodavatelé jejich týmu.

Pro Jonathana bylo rozhodnutí snadné, jeho upravená verze vzhledu kultovního modelu Kawasaki ZXR750H z počátku 90. let, rozzářila závody v tradiční bílé, modré a zelené barvě. Pro Alexe to pak byla moderní interpretace vzhledu původní Kawasaki GPz900R, která byla uvedena na trh v roce 1984, což byl v USA první stroj, který nesl na kapotách hrdě jméno Ninja.

Před 125 lety se Kawasaki pustila do svého nového dobrodružství. Od té doby neustále značka Kawasaki zlepšuje životy lidí po celém světě a dodává jim vzrušující produkty - motocykly, které přinášejí radost a vytvářejí pocit dokonalosti.

Nyní byla vytvořena nová společnost Kawasaki Motors Ltd - tedy společnost, která se ještě více zaměřuje na motocykly: Tato nová společnost se více zaměřuje na tradiční symbol Kawasaki River Mark, jako na nový celosvětový symbol kvality - společně se sloganem „Let Good Times Roll“.

Proč? Protože konečným cílem je dodávat největší škálu produktů typu Powersports na světě - tedy silniční motocykly, terénní motocykly a čtyřkolky, nebo vodní skútry Jet Ski, Kawasaki má jednu vášeň - být nejlepší...

Kawasaki ZXR750 nebo GPz900R, která byla lepší? Vy rozhodujete a těšte se na příštích 125 let!