Newsletter

Oficiální newsletter Kawasaki

1 Srpen 2022 KFX90 - Těžší terén, větší dobrodružství.


Kawasaki KFX90 je dlouhodobě zavedená dětská čtyřkolka na mnoha globálních světových trzích, jako ideální terénní stroj pro mladé, začínající jezdce. V Evropě se poprvé oficiálně představuje právě nyní, prodávat se tu začne již v roce 2023.

Tato čtyřkolka je navržená tak, aby odrážela styl větších čtyřkolek KFX určených pro dospělé jezdce - stejně tak, jako čerpá vliv z naší motokrosové řady KX - není pochyb o rodinné příslušnosti k ostatním strojům Kawasaki. Modernizovaná a nově stylizovaná přední část v limetkově zelené barvě, závodní šasi a sportovní karoserie s vysokými předními blatníky, to vše odráží příslušnost ke značce Kawasaki. Zatímco junioři sní o všech možných terénech, které zdolají a všechno to bláto, kterým se proženou, rodiče se zaměřují spíše na bezpečnostní prvky, které vytvářejí jistotu a umožňují bezpečné a snadné používání tohoto prvního motorového vozidla, které naučilo jezdit už mnoho mladých jezdců...

Začínáme! Pohodlný start Vám i dětem umožní elektrický startér. KFX90 se ale prvně spouští vložením a otočením klíčku v zapalování (který může být bezpečně uložen v bezpečí, pokud právě nejste doma). Navíc je zde chytrá bezpečnostní funkce „uzamknutí startéru“, což znamená, že KFX90 lze nastartovat pouze tehdy, pokud jsou její brzdy plně zataženy. A pokud jde o brzdy, všechny zatáčky se nejlépe "řežou" s páčkami na řídítkách. Přední bubnové brzdy jsou ovládané pravou páčkou a výkonná hydraulická zadní kotoučová brzda se ovládá levou páčkou na řídítkách.

To je zajímavý začátek, ale co dál? KFX90 využívá kompaktní a osvědčený čtyřtaktní, vzduchem chlazený motor o objemu 89,9 ccm a je vybaven převodovkou CVT, což znamená, že jediná věc na kterou se musí junior soustředit, je přiměřená rychlost jízdy a kdy správně použít brzdy a nechat převodovku s plynule měnitelným převodem udělat zbytek práce za něj. Tato čtyřkolka též disponuje  mechanismem nastavení maximálního otevření škrticí klapky, který může rodič předem nastavit, a omezit tak maximální rychlost čtyřkolky. Takže učení dětí ovládat KFX90 lze provádět krok za krokem pod rozumným dohledem dospělých.

Dvě další oblasti, kde se snoubí styl s praktičností, jsou stupačky a nové LED osvětlení. Hluboké stupačky vybavené neklouzavým materiálem a kompaktní styl karoserie zajišťují, že nohy jezdců zůstanou vždy uvnitř stroje a tedy v bezpečí. Dále přední výrazné LED světla a velké zadní světlo jsou velmi jasné, snadno viditelné v jakémkoliv terénu a jsou nenáročné na údržbu.

Na závěr - čtyřkolka KFX90, podpořená sportovně laděným, pevným ocelovým kolébkovým rámem s vysoce kvalitním nezávislým nastavitelným předním odpružením ve tvaru písmene A a zadním odpružením kyvným ramenem, je KFX skvělým začátkem do světa terénních vozidel i do světa Kawasaki.

Vydejte se do terénu, čeká Vás tam velké dobrodružství... KXF90 je připravená vyrazit a čeká na Vás u dealerů Kawasaki...

Pro modely